• Borduur setje - Kitten

Set met alle materialen om een borduurwerkje te kunnen maken. Met een frame van ongeveer 7 x 8 cm om het projectje in te lijsten.

Merk: Bucilla
Naam: Counted cross stitch kit - Kitten
Nummer: 46309
Afmeting borduurwerkje ongeveer: 6 x 7 cm

Inhoud van het pakketje
- lapje 14-count katoenen, witte Aida borduurstof
- zesdraads katoengaren in benodigde kleuren
- borduurnaald
- telpatroon
- instructies (let op; alleen in het engels, frans en spaans)
- kunststof frame om het borduurwerkje in te bevestigen en eventueel op te hangen


EXTRA BENODIGDHEDEN / ZELF TOEVOEGEN: klein, scherp schaartje, een koordje of draadje om het frame op te hangen, eventueel een beetje lijm om het werkje in het frame extra vast te lijmen.Algemene informatie:
AIDA stof:
Aida is een borduurstof die op een speciale manier is geweven waardoor kleine vierkantjes en openingen in de stof ontstaan. De "vakjes" om te borduren zijn hierdoor duidelijk zichtbaar en zodoende makkelijker met het uittellen van een patroon. Hoe meer draden per centimeter hoe fijner de aida stof is. 
14 count = 5,5 kruisje per cm
18 count = 7,1 kruisje per cm


Draad splitsen:
Veel borduurgaren komt in strengen van ‘zesdraad’ of 'splijtgaren', dat wil zeggen dat er zes draden zijn,  die licht samen gedraaid zijn tot één enkele, dikke draad. Om te borduren heb je vaak maar één of twee van die draden nodig. Neem de draad vast aan een uiteinde en rol deze, voorzichtig knijpend, tussen je vingers. De draad gaat dan opsplitsen in zes fijne borduurdraden. Neem één van die draadjes stevig tussen duim en wijsvinger van de ene hand en gebruik je duim en wijsvinger van je andere hand om de rest van de draden rustig weg te schuiven. Herhaal de hele procedure nog een keer als je een tweede draad nodig hebt. Laat de andere draden in de streng, dan blijven ze netter.


Steken:


Telpatroon:
Op het patroon staat de tekening in blokjes met symbolen en in de uitleg staat vermeld welk symbool, dus welk blokje, welke kleur draad moet zijn. 
Er staan 2 of 4 pijlen aan de zijkanten van het patroon die naar het middelpunt wijzen. Door het lapje Aida een keer horizontaal en een keer verticaal dubbel te vouwen, kun je het middelpunt van je lapje bepalen. Begin in het middelpunt van je lapje en werk het patroon van binnen naar buiten uit.


Schrijf een beoordeling

Note: HTML is not translated!
    Slecht           Goed

Borduur setje - Kitten

  • Merk Bucilla
  • Artikel code: KS-46309
  • Spaarpunten: 30
  • Voorraad: 6
  • 3.00€

  • Exclusief BTW: 2.48€
  • Prijs in spaarpunten: 300

Tags: borduurpakket, dieren, katten